Històries per (no) dormir Llibreria Isop

HISTÒRIES PER A (NO) DORMIR

Sovint ens venen a la Isop adults amb criatures a càrrec buscant un llibre per “ajudar a dormir” els nens. Desenganyeu-vos, els diem. Tothom sap que el desig de la canalla d’allargar el dia més enllà de les nostres forces (gairebé sempre) s’acaba espassant amb el temps. Tot i així, per suposat, sempre suggerim algun dels múltiples títols que van apareixent en referència a la son i la necessitat de posar fi a la jornada, un tema inesgotable per a les editorials de casa nostra.

Entre les últimes novetats que ens han arribat a la Isop n’hem seleccionat tres que, malgrat girar al voltant d’aquest tema arxiexplotat, aconsegueixen aportar un punt d’originalitat que els fa dignes de córrer per la llibreria.

En primer lloc tenim El conte de la nit (Combel), de Laurence Gillot i Philippe Thomine, il·lustrat pel reconeixible Marc Boutavant (Gos pudent) i traduït per un dels professionals del ram més solvents de casa nostra, Jordi Martín Lloret. Amb el recurs del conte circular i repetitiu que tant agrada als lectors més petits, ens va narrant com diferents animals es preparen per anar a dormir, sempre acompanyats d’un bon conte. El llibre inclou uns adhesius fosforescents per si no en tinguéssim prou amb la història sense fi.

Per a les famílies que volen abordar l’hora d’anar a dormir des d’un punt de vista més científic, Rebecca June i Quim Torres han escrit i il·lustrat Mentre dorms (Zahorí). Aquest llibre de coneixements descriu els processos que experimenta el nostre cos a la nit, però els textos senzills i les solapes, els encunys i les pàgines desplegables el fan ideal per a lectors a partir de tres anys. Un aplaudiment per Zahorí per continuar apostant per l’edició de bons llibres de coneixements creats originàriament en català.

Finalment, Anita Bijsterbosch recorre al poder encomanadís dels badalls en el seu Tothom badalla (Combel), adaptat per tota una autoritat de la llengua com és Albert Jané. L’àlbum, amb un format i una resistència ideals per als primers lectors, ens ensenya com badallen diverses bèsties fins arribar al nen petit, que no pot evitar sucumbir a la badallera general i anar a dormir amb la resta de la colla. Amb textos breus que promouen la teatralització, solapes per representar els badalls i pàgines desplegables, no és segur que faci venir son, però algun badall en traureu.

Els llibreters