DOS CLUBS DE LECTURA NOUS I TRES QUE CONTINUEN

La llibreria Isop proposa per al curs 2023-2024 dos nous clubs de lectura mensuals, Lleons i Ratolins i Orenetes i Cornelles, que se sumen als tres que ja ha ofert aquest curs passat, Llebres i Tortugues (nascuts 2013-2015), Corbs i Guilles (nascuts 2005-2010) i Mosteles i Galls (adults).

Lleons i Ratolins. Imatge gràfica VIS A VIS

El club que s’adreça als lectors més petits és Lleons i Ratolins, una proposta que té la particularitat d’aplegar en la mateixa sessió un adult i un nen. Està adreçat a famílies amb mainada nascuda el 2018 o 2019, i durant l’activitat, de 45 minuts de durada aproximadament, s’ajuntaran adults i nens per rellegir i comentar una lectura ja llegida a casa, sota la conducció de l’especialista en foment lector i llibretera Àgata Losantos. Lleons i Ratolins es fa un dimecres al mes, a dos quarts de sis de la tarda, i té una durada aproximada de 45 minuts. La sessió de presentació és el 20 de setembre.

La segona novetat del curs vinent és Orenetes i Cornelles, adreçat a infants nascuts el 2016 i 2017. En aquest cas, el club es dirigeix només a la mainada, si bé a la primera sessió de presentació els acompanyaran també els adults responsables. Durant l’activitat, els nens comentaran plegats una lectura que hauran fet prèviament a casa, en família, també amb la conducció d’Àgata Losantos. Orenetes i Cornelles es fa un dilluns al mes, a les sis de la tarda, i té una durada aproximada de 45 minuts. La sessió de presentació és el 18 de setembre.

Els altres tres clubs continuaran com el curs passat: Llebres i Tortugues, un dilluns al mes per a mainada nascuda entre el 2013 i el 2015, i Corbs i Guilles, un divendres al mes per a joves nascuts entre el 2005 i el 2010, conduïts per Àgata Losantos, i Mosteles i Galls, un dimecres al mes i adreçat a adults, amb Sebastià Bennasar al capdavant. S’accepten nous participants en totes tres categories.

 

 

 

 

Els clubs de lectura estan considerats pels experts en la construcció d’hàbit lector com la via més ferma per crear i consolidar el gust per la lectura. En aquestes sessions, no es treballa directament la mecànica de la lectura, sinó que s’aprofundeix en la interpretació que cadascú fa del que veu, buscant indicis en les imatges, el text i el mateix format del llibre. A través de la conversa es pot anar més enllà de la pròpia interpretació i es construeix sentit en comunitat, de manera que tots els lectors tenen un patrimoni de lectures compartit, així com una biblioteca personal que creix mes a mes.

Els noms dels clubs els hem agafat prestats de les nombroses faules d’Isop, l’escriptor grec que dona nom a la llibreria. La imatge gràfica és de Vis a Vis, a qui cada vegada li ho posem més difícil amb les noves combinacions d’animals.

Els clubs de lectura de la Isop són gratuïts, però cal comprometre’s a comprar el llibre a la llibreria cada mes. Les inscripcions ja estan obertes per a tots cinc clubs i es poden fer a hola@llibreriaisop.cat o bé al 621 25 75 52.