Lorena Varea presenta el seu còmic de debut ‘Cuando no duela recordarte’

Dissabte 25 de novembre, 18 h

A càrrec de l'autora Lorena Varea

La Carmen viu en una monotonia plàcida: una feina fixa, un matrimoni estable i dos fills mig criats. Filla d’una humil família nombrosa de disset fills, ha hagut de lluitar per una felicitat que ara es veu estroncada pel repte més gran de la seva vida: un diagnòstic de càncer inoperable. Els darrers mesos de la Carmen són una muntanya russa emocional en què sovint revisita la seva infantesa i adolescència en companyia de la seva germana bessona María.

A Cuando no duela recordarte, Lorena Varea aborda des d’una perspectiva personal i sensible les vivències de la seva mare, la Carmen, des de que va néixer fins a la mort per càncer. L’obra no és només un homenatge a la mare desapareguda sinó també una reflexió sobre la mort, la malaltia, les relacions familiars i el dia a dia del malalt de càncer, amb els obstacles socials, estètics i existencials que implica.

L’autora Lorena Varea, d’arrels olotines, s’inicia en el món del còmic amb aquesta primera obra, guardonada al programa Art Jove de 2022 de l’Institut Balear de Joventut i publicada per l’editorial mallorquina Dolmen. L’acompanyarà en la presentació una de les protagonistes del llibre, germana de la protagonista.