3. Cara de ángel (Funny Face) (Stanley Donen, 1957)

 

Maggie Prescott (Kay Thompson), editora d’una coneguda revista de moda femenina de Nova York, vol renovar la imatge de la publicació i donar-li un to que sigui alhora bonic i intel·lectual. Amb el famós fotògraf Dick Avery (Fred Astaire) decideixen buscar una llibreria “sinistra” a Greenwich Village com a plató d’una sessió fotogràfica.

La llibreria que troben es diu Embryo Concepts, especialitzada en filosofia (aviat sabrem que té seccions dedicades a l’empirisme, al materialisme i al… “paral·lelisme psicofísic”!). En absència del propietari, l’encarregada de la llibreria és Jo Stockton (Audrey Hepburn), una noia tímida i idealista, seguidora d’un moviment filosòfic anomenat “empaticalisme” (una paròdia de l’existencialisme; la major part de la pel·lícula transcorre al París dels anys cinquanta, on la llibretera accepta anar com a model a canvi de poder assistir a les conferències del doctor Emile Flostre).

Tot i que alguns observadors han situat Embryo Concepts prop de Washington Square, la llibreria fictícia va ser recreada als estudis de Paramount Pictures, la productora de la pel·lícula.